top of page

Uitstap Rotterdam 11- 12/05/17

Dag 1 : Donderdag 11 mei

Dag 2 : Vrijdag 12 mei

9u: Vertrekken met de bus naar Rotterdam

 

12u: Aankomst in hostel Stayokay Rotterdam (Kubuswoningen) en bagage afzetten.

 

13u: Bezoek aan tentoonstelling: SURREALISME in Boijmans van Beuningen              

         

17u: Avondeten in de grote overdekte mark vlakbij het hostel.

         

22u: Terugkeren naar ons hostel

 

23u: Naar bed gaan

8u: Ontbijt

 

10u: Bezoek aan tentoonstelling HYPERREALISME in de Kunsthal

         

12u: Middagmaaltijd in de markthallen 

 

14u: Vertrekken naar Diest

 

17u: Aankomst in Diest

Hostel Stayokay Rotterdam

 

​

​

3, 4 en 5 BK + de leerkrachten verbleven in hotel Stayokay Rotterdam, het was een heel speciaal hotel want het hotel was is de vorm van kubusblokken.

 

We hebben ook veel rondgewandeld door Rotterdam stad, want het hostel was op wandelafstand van de 2 tentoonstellingen. 

Mijn mening

Ik vond het Surrealisme museum wel interessant want het was mooi om te zien hoe uniek de schilderijen waren van de Surrealisten. Maar het was ook wel indrukwekkend om het Hyperrealisme museum te bekijken.

Hyperrealisme

Hyperrealisme is een stijl waarbij de werkelijkheid zo goed mogelijk weergegeven is, zodat het kunstwerk net een foto lijkt te zijn.

 

Meestal worden hier werken op grote schaal van gemaakt. Van veraf lijkt het net een foto te zijn, maar van dichtbij kan je zien dat het een kunstwerk is.

​

Hyperrealistische schilders nemen vaak hedendaagse voorwerpen weer, zoals eten, voertuigen, gebouwen, ...

Surrealisme

Surrealisme is een stijl waarbij het bovennatuurlijke stijgt boven de werkelijkheid.

​

Surrealisten geven droombeelden weer. Waardat je moet blijven kijken naar hun kunstwerken, totdat je hun bootschap erin ziet.

Robert Mapplethorpe

Hij was een Amerikaanse fotograaf in NY, die bekent is geworden door foto's van Naakte mannen en bloemen.

 

Met veel foto's kwam hij in de problemen met de overheid, door de homoseksuele erotieke onderwerpen.

 

Hij begon met het bewerken van foto's van anderen. In het midden van de jaren 70 begon hij met het fotograferen van vrienden en kennissen, artiesten, componisten en beroemdheden.

​

In de jaren 80 werd hij beschuldigd van racisme door de vele foto's die hij getrokken had van mannelijke en vrouwelijke naakten.

​

Hij stierf op 9 maart 1989 aan de gevolgen van aids.

Verbeke Foundation

September 2016-2017

De Verbeke Foundation is een privé kunstsite die geopend is op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carle Verbeke Lens. Verkeke Foundation heeft 12 hectare natuurgebied en een 20.00 m2 overdekte ruimte, het is één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De Verbeke Foundation is een aanhouding groeiproces, kunstenaars kunnen er in residente verblijven, grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af. Waardoor de Verbeke Foundation zoals een een ademend organisme er elke dag weer anders uitziet.

Uitleg + Mening

Strandbeesten door Animaris Umerus :

Een kunstwerk van een complexe constructie uit plastieken buizen, door de wind zal het kunstwerk in beweging komen, zo lijkt het alsof het kunstwerk leeft.

​

Mening : Ik vind het heel knap idee om zo een complexe constructie uit plastieken buizen te maken, en door behulp van de wind het kunstwerk te laten bewegen.

Re-cover out door Will Beckers : Een constructie van in elkaar gevlogten wilgentakken.

​

Mening : Een prachtig idee dat je van de natuur een kunstwerk kan creëren. 

Das haben wil nie gewolt door Paul Joosten : Een collage van oude zwart-wit tijdschriften, om zo een nieuw beeld de krijgen.

​

Mening : Het is een slecht uitgesneden werk met een paar foto's die niks met elkaar te maken hebben, en zomaar opgeplakt.

CampingFlat door Kevin van Braak : Een 12 meter hoge   steigerconstructie met 4 verdiepingen elk verdiep is voorzien van kunstgras en een tent met een matras en voorbeeldig uitzicht.

​

Mening : ik vind dit kunstwerk niet goed gemaakt en niet goed geplaatst, bovendien is deze constructie ook heel gevaarlijk. het zijn is gewoon een ijzere constructie met kunstgras en 4 tenten, en de constructie staat naast een autostrade dus je hoort altijd veel lawaai.

bottom of page