top of page

EXAMENS

Hier zijn mijn Examen-werken voor het eerste trimester 2016-2017

Eerst moesten we een mindmap maken met het thema 'Strandbeest'. Vanuit dat voorbeeld vertrek je van een paar denk 'pistes' : bewegen, Verbeke Faundation en geluid. Dan was de vraag 'wat kan je strandbeest allemaal ?' alle ideeien dat je had heb ik opgeschreven per hoofdstuk.

Daarna kon ik aan men schets van men inktvis strandbeest beginnen. Het eerste wat ik deed was men materiaal zoeken op de zolder zodat ik in de klas verder kon. Daarna kon ik nu men strandbeest in 3d maken, ik heb men strandbeest van veel verschillende voorwerpen gemaakt ; als romp een houder van een lamp, als kop een lamp, als oog een stuk rood waterbuis en daarond het glas van een zwembril. Dan heb ik nog veel tentakels ; een stuk gebogen lat, een stokje, een stuk van een internet kabel, een magnetisch oranje stokje en nog een paar plastieken stokjes van Knex. Om het af te maken had ik er een ijzerdraat met een stuk internetkabel aan men strandbeest gemaakt om de inktvis monster op te hangen.

Ik moest ook een schets maken van mijn strandbeest, de eerste tekening is met potlood getekend en wat het dichtste bij je neus is moet ook donkerder getekend worden.

 

De tweede tekening is een stuk van men beest in het groot getekend (de kop), een snel-schets met balpen.

Een paar schetsen van een strandbeest van Theo Janssens. De schets is getekend zonder voorbeeld dus uit men gedachten. De 3 schetsen zijn getekend met verschillende technieken, getekend met een zwart stiftje, getekend met potlood met donkere lijnen aangegeven en de laatste tekening is getekend met een blauwe pen met lijn contrasten en veel gebogen lijnen op de achtergrond, zoals Theo Janssens het ook met zijn schetsen had gemaakt.

Deze puzzelstukjes zijn getekend met een HB-potlood en afgewerkt met kleurpotloden met een plender techniek. Daarna is de tekening ingelijst in een passe partout met een kleur blauw als steunkleur.

Deze appel is getekend met een HB-potlood en afgewerkt met kleurpotloden.

Ik moest kiezen welke tekeningen ik het beste gelukt is en ik heb mijn wesp gekozen die getekend is met een HB-potloood en afgewerkt met kleurpotloden.

Voor het vak Beeldtaal heb ik een powerpoint gemaakt over het onderwerp "Kleur".

Voor meer uitleg over mijn opdracht voor architectuur klik hier.

Hier zijn mijn Examen-werken voor het tweede trimester 2016-2017

Examenopdracht Creatieve Mindmapping

 

Atalier Beeldende Vormgeving

 

Mevr. Decauter 

Dit is mijn eerste fase voor mijn examenopdracht, voor het vak Atelier beeldende vormgeving. De opdracht is om een Creatieve mindmapping te creeren met als inspiratiebon Suzanne Treister, op een groot formaat. Door mezelf uit te drukken in vorm, kleur, lijn, vlak en typografisch. In de vorm van een creatieve mindmap/geïnspireerd door de gotische letters.

Dit is mijn tweede fase voor mijn examenopdracht, voor het vak Atelier Beeldende Vormgeving. De opdracht blijft hetzelfde, maar het concept is anders. Hier moesten we onze vrienden en familie weer geven in een mindmap, maar er is iets speciaals met mijn opdracht. Ik heb met mijn verkeerde hand (waar ik niet mee schrijf) mijn mindmap getekend. 

Dit is mijn volledig afgewerkte project voor het vak Atalier Beeldende Vorming voor mevr. Decauter

Jaaropdracht 20 woorden Waarnemingstekenen

Hier is mijn afgewerkt boekje voor 20 woorden in beeld.

Mijn beste tekening van het jaar vind ik mijn gele sprinkhaan.

Omdat ik mijn kleurovergangen en mijn vorm heel goed getekend vindt.

Architectuur - Opdracht Podium+ Beweging 2017

De opdracht was ; ontwerp zelf een architecturaal podium voor een concert, met een eigen gekozen thema. Mijn thema was vooral "Keep it simpel" en zang. Dat heb ik weergegeven met een "bewegende" mond en met de vorm van mijn podium.

Mijn podium is gemaakt uit manquette papier, afgeprinte afbeeldingen, veel naaltjes, een grammofoonplaat en een piepschuime vloerbasis.

 

Voor mijn beweging heb ik gebruik gemaakt van een oude grammofoonplaat beplakt met 2 afbeeldingen die met behulp van een ronddraaiende beweging gaat "zingen".

Hier is mijn podium op Sketchup, ik heb de belangrijkste delen zo goed mogelijk geprobeerd weer te geven. Maar ik heb het piepschuim en de patronen in de 4 bovenste pilaren weggelaten.

Mijn kanaal

Mijn kanaal

Mijn kanaal
Video zoeken...
Alle categorieën
Alle categorieën
20180503_142620

20180503_142620

00:07
Video afspelen
Escher

Escher

00:44
Video afspelen
bottom of page