top of page

DROOMHUIS

Voor het vak Architecturale vormgeving moesten we ons droomhuis bouwen in een moderne stijl.

​

De opdracht was : dat we moesten werken in een moderne stijl, er moest minstens 1 verdieping zijn en, minstens 1 verdieping ingericht zijn. Tenslotte moest er nog een speciale overbrugging zijn ; op een aparte manier van de ene naar de andere verdieping gaan.

Proces

Mijn huis

Dit modern huis bestaat uit een figuratieve indeling van rechthoeken en vierkanten. Met nog uitgesneden papier-motieven van hout om de buitenkant van men huis te bekleden. Ook heeft mijn huis grote ramen voor een mooi lichtinval te bekomen. Ook is er mos en kleine steentjes rondom mijn huis toegevoegd om een natuurlijk omgeving te bekomen. En er is natuurlijk een zwembad aan men huis want wie wilt er nu geen zwembad ;).

Materiaal waar men huis uit bestaat : maquette papier, plastiek (voor men ramen), naalden, touw en papieren hout motief.

​

Rondom mijn huis : mos, steentjes, zwembad motief, houten kader (mijn naam), touw en stof (hangmat).

Overbrugging

Voor mijn overbrugging heb ik voor een lift gekozen met grote ramen en een houten vloer motief die van gelijkvloers naar de bovenverdieping kan gaan via het trekken van en touw. Een leuk detail zijn de kleine groep pinguins die in de lift zitten en die ook nog eens dienen als een gewicht voor de lift te ondersteunen.

En er is nog een schilderij in de omgeving aan toegevoegd om de ruimte wat interesanter te maken.

Materiaal waar men lift uit gemaakt is : maquette papier, plastiek (ramen), houten vloer motief en een stukje touw.

Ingerichte kamer

Ingerichte kamer

Dit is de ontspanningskamer ingericht met rustgevende elementen.

Materiaal waar men kamer uit gemaakt is : maquette papier, plastiek (ramen) en papier (vloer en muren).

Ingericht met : plastieken meubels (stoel, tafel en een bed), een schilderij, een modern kunstwerk (eland) en een muurkast.

bottom of page